Werken bij Franciscus

Vrijwilligers

In Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn ongeveer 500 enthousiaste vrijwilligers actief.
Als vrijwilliger geeft u net dat stukje extra aandacht aan onze patiŽnten en bezoekers, dat een verblijf in het ziekenhuis zo veel aangenamer kan maken. Zowel patiŽnten, bezoekers als medewerkers van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn erg blij met de aanwezigheid en inzet van vrijwilligers. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt u een zinvolle werkplek, gezellige sociale contacten, een prettige werksfeer, een collectieve vrijwilligersverzekering en een reiskostenvergoeding. Van vrijwilligers vragen wij naast klantgerichtheid en goede contactuele eigenschappen ook een goede beheersing van de Nederlandse taal. Wij verwachten van vrijwilligers dat zij minimaal een (vast) dagdeel per week beschikbaar zijn.

In verband met de privacy van de patiŽnt hebben alle vrijwilligers van Franciscus Gasthuis & Vlietland een geheimhoudingsplicht ten aanzien van wat een patiŽnt hen toevertrouwt. Vrijwilligers hebben vanzelfsprekend geen inzage in medische gegevens. Wij vragen van vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervoor worden door het ziekenhuis vergoed.

Als u besluit tot vrijwilligerswerk, realiseert u zich dan dat uw komst wel vrijwillig is, maar niet vrijblijvend. Kiest u ervoor om als vrijwilliger bij het Franciscus Gasthuis & Vlietland werkzaam te zijn, dan wordt er op u gerekend.

Vacatures

Binnen het vrijwilligerswerk van Franciscus Gasthuis & Vlietland zijn er vacatures op verschillende afdelingen. Enkele voorbeelden van vrijwilligersactiviteiten zijn:

  • Gastvrije Ontvangst. U ontvangt patiŽnten die voor opname of onderzoek naar het ziekenhuis komen. U begeleidt de patiŽnt naar de afdeling.

  • Chauffeur op de pendeldienst. U vervoert patiŽnten van en naar het Parkeerterrein en de Hoofdingang.

  • Afdelingsvrijwilliger. U schenkt extra aandacht aan de patiŽnt waardoor de opname van de patiŽnt wordt veraangenaamd.

  • Afdelingsvrijwilligers zijn actief op vrijwel alle verpleegafdelingen, Dialyseafdeling, Spoedeisende Hulp en de afdeling Radiologie.

  • Vrijwilliger Dienst Geestelijke Verzorging. PatiŽnten van de verpleegafdeling naar de kerkdienst in het ziekenhuis brengen.
    De tijden waarop vrijwilligers actief zijn, hangt af van de vrijwilligersactiviteit en afdeling.

Wat bieden wij?

Wij bieden een reiskostenvergoeding, een collectieve vrijwilligersverzekering, een zinvolle werkplek met waardering en sociale contacten.

Interesse?

Wanneer u interesse heeft in vrijwilligerswerk kunt u contact opnemen met de vrijwilligerscoŲrdinator:


 

Deel deze pagina

Print deze pagina