Werken bij Franciscus

Arbeidsvoorwaarden

We zijn er trots op dat we een topklinisch opleidingsziekenhuis zijn en staan met elkaar garant om kwalitatief hoogwaardige zorg aan onze patiŽnten te bieden. Dit kan alleen met goed opgeleide, deskundige en gemotiveerde medewerkers die echt het verschil willen maken. Als werkgever stimuleren we onze medewerkers ook om Ďbij-de-tijdí te blijven. Voor jou als nieuwe medewerker geeft dat perspectief op een mooie loopbaan! Een marktconforme beloning, coachend leiderschap en een plezierig en gezond werkklimaat zijn zomaar een paar pluspunten van onze organisatie, maar we bieden meer.

CAO Ziekenhuizen

In ons ziekenhuis is de CAO Ziekenhuizen van toepassing. In deze CAO zijn de rechten en plichten voor werkgever en werknemer geregeld.

Werktijden en arbeidsduur

In Franciscus Gasthuis & Vlietland wordt, conform de Cao ziekenhuizen, gewerkt met de Jaarurensystematiek. Dat betekent dat je, als het binnen je functie mogelijk is, met je leidinggevende kan afspreken hoe je het aantal uren over het jaar wilt verdelen.

Op grond van de jaarurensystematiek bedraagt de arbeidsduur bij een voltijd dienstverband 1878 uur per jaar. Dit is gemiddeld 36 uur per week. Een arts-assistent werkt bij een voltijd dienstverband gemiddeld 38 uur per week. Natuurlijk behoort parttime werken ook tot de mogelijkheden.

Als je niet gebonden wilt zijn aan een vast urenaantal of op meerdere afdelingen wilt werken, dan is het ook mogelijk om als poolkracht aan de slag te gaan.

Benieuwd naar de fulltime en parttime banen op dit moment? Kijk dan snel bij onze actuele vacatures!

Salaris, eindejaarsuitkering en vakantiebijslag

Het salaris, zoals overeengekomen in de arbeidsovereenkomst, is een bruto bedrag. Voor het eind van elke kalendermaand (rond de 23e) ontvang je jouw nettosalaris op je bankrekening. Je ontvangt daarnaast elke maand digitaal een salarisstrook waarop een specificatie staat van de berekening van het salaris. Naast je maandelijkse salaris ontvang je in mei vakantiebijslag van 8% en in december een eindejaarsuitkering van 8.33 % van je bruto jaarsalaris. Voor medewerkers, die korter dan een jaar in dienst zijn, wordt de vakantiebijslag en de eindejaarsuitkering naar rato vastgesteld. Als je onregelmatig werkt, dan wordt over die specifieke uren een onregelmatigheidstoeslag berekend. In de CAO Ziekenhuizen vind je daar meer informatie over.

Naast je salaris zijn er meer aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden waar je als medewerker van Franciscus Gasthuis & Vlietland van kunt profiteren. Denk bijvoorbeeld aan:

Verlof en PLB uren

Als fulltime medewerker heb je recht op 144 uur vakantieverlof en ontvang je jaarlijks 57 PLB-uren (Persoonlijk Levensfase Budget). PLB kun je tijdens je loopbaan bijvoorbeeld inzetten om tijdelijk minder te werken, een bevallingsverlof te verlengen, extra studietijd in te bouwen of regelmatig een langere vakantie te plannen. 

In de CAO Ziekenhuizen vind je meer informatie over allerlei andere vormen van betaald en onbetaald verlof.

Meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden

Via een meerkeuzesysteem kun je zelf een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden samenstellen, afgestemd op jouw wensen en persoonlijke omstandigheden. Zo kun je onder bepaalde voorwaarden tijd- (vrije dagen) of geldbronnen (deel van het brutosalaris) inzetten voor een bepaald doel. Dat kan bijvoorbeeld zijn voor de aanschaf van een nieuwe fiets of voor het volgen van scholing.

Deel deze pagina

Print deze pagina