Werken bij Franciscus

Over Franciscus Gasthuis & Vlietland

Franciscus Gasthuis & Vlietland staat voor top zorg, dicht bij huis. Ontstaan uit het Sint Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis, waardoor wij met ruim 4.200 medewerkers en bijna 300 artsen graag voor u klaarstaan. Toen, nu ťn in de toekomst.

De organisatie

Franciscus Gasthuis & Vlietland is een krachtige ziekenhuisorganisatie met vijf locaties, met 4.200 medewerkers en bijna driehonderd specialisten. Franciscus Gasthuis & Vlietland biedt top zorg dicht bij huis aan 400.000 inwoners in de omgeving van Rotterdam, in een gastvrije en veilige omgeving. Dit wordt bevestigd door het topklinische status (STZ) van Franciscus Gasthuis in Rotterdam en het seniorvriendelijke keurmerk van Franciscus Vlietland in Schiedam.

Franciscus Gasthuis & Vlietland heeft een uitstekende uitgangspositie: stevig verankerd in de samenleving, kwaliteit hoog in het vaandel en gemotiveerde, betrokken collega's. Vol enthousiasme en inzet wordt er samen met de medisch specialisten, managers en adviesorganen gewerkt, waarbij pati√ęntgerichtheid, kwaliteit en innovatie belangrijke pijlers zijn.

Missie

Wij bieden zorg voor en door mensen. De zorg van de patiŽnt is onze zorg. In ons denken en doen neemt de patiŽnt dť centrale plaats in. In kwaliteit en service willen wij verwachtingen overtreffen. Bij ons voelt de patiŽnt zich 'thuis' en veilig. Bij ons werken mensen die naar hen luisteren en meeleven en hun verdriet, onzekerheden of blijdschap begrijpen. Wij zijn in dat opzicht meer een ziekenthuis dan een ziekenhuis.

Wij zijn zuinig op onze medewerkers. Wij hebben oog voor persoonlijke verschillen, achtergrond en expertise. Wij werken samen op basis van onderling respect. SAMEN is ons sleutelwoord. Dat verbindt ons. Wij zijn het gezicht naar de patiŽnt en onze omgeving. WIJ zijn ons eigen visitekaartje. In de manier van samenwerken met ons Medische Specialistische Bedrijf zijn wij een voorbeeld ziekenhuis. Bij ons wil je graag werken.

Wij staan midden in de samenleving. Wij begrijpen wat er speelt en zijn ons steeds bewust van onze verantwoordelijkheid als cruciale schakel in de zorgketen. Wij zijn een hoogwaardige, waardevolle en onderscheidende partij in de markt en gaan zorgvuldig om met onze - financiŽle - middelen. Zo borgen wij een duurzame toekomst. Wij zijn hťt STZ ziekenhuis waar stakeholders, ketenpartners en zorgverzekeraars graag mee samenwerken.

Al generaties lang verlenen wij vol passie onze zorg, en dat willen wij doorgeven aan de generaties na ons. Verankerd in de samenleving.

Franciscus Gasthuis & Vlietland: Zorg van generaties.

Franciscus Gasthuis & Vlietland als werkgever

Deskundige en gemotiveerde medewerkers zijn de spil binnen Franciscus Gasthuis & Vlietland. In een tijd waarin de maatschappelijke druk op efficiŽnt werken, de kwaliteit van zorg en de dienstverlening toeneemt, is het extra belangrijk om medewerkers, die met passie en betrokkenheid werken, te waarderen. Het is dan ook vanzelfsprekend dat goed werkgeverschap het uitgangspunt is bij alle activiteiten en beleidsvoornemens op personeelsgebied. Franciscus Gasthuis & Vlietland investeert in zijn medewerkers Ė voor nu en in de toekomst - door middel van een daadkrachtig personeelsbeleid, waarbij de focus ligt op goede arbeidsvoorwaarden, scholing en ontwikkeling.

Kernwaarden

 • Bekwaam
  Wij zijn vakmensen. Deskundig en kundig, met kwaliteit hoog in het vaandel. Wij handelen zorgvuldig en met zorg.
 • Betrouwbaar
  Wij zijn eerlijk en oprecht. Openheid is daarbij voor ons een groot goed. In ons handelen en onze communicatie. Bij ons is het veilig. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en komen onze beloftes na.
 • Liefdevol
  Wij hebben gekozen voor werken in de zorg omdat wij van mensen houden. Omdat wat mensen raakt ons raakt. Die liefde maakt ons betrokken en bevlogen. Aandacht voor mensen is het hart van ons werk.
 • Inspirerend
  Wij blijven verbeteren, vernieuwen en zijn vooruitstrevend. Wij willen verwachtingen overtreffen. In de zorg die wij leveren en de relatie met elkaar. Wij dragen dit over aan de generaties zorgverleners na ons.

Lees verder

Meer informatie over onze organisatie vind je via www.franciscus.nl:

Deel deze pagina

Print deze pagina